Wespen

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer. Wij staan klaar om je te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier.

Je vindt heel wat informatie in onze wespenfolder.

Let op! Voor het verdelgen van een wespennest betaal je €40, ongeacht het moment waarop je het nest laat verdelgen. Indien de brandweer een tweede keer moet langskomen voor eenzelfde nest, betaal je slechts 1 keer.

Interventie: adresgegevens

Gelieve het adres op te geven waar de wespen zich bevinden.

Typ je postcode of gemeente

Contactgegevens

 .  .  -  .
 .  .

Facturatie: adresgegevens

Facturatie adres is identiek als interventieadres
 .  .  -  .
 .  .

Typ je postcode of gemeente

Gegevens wespennest

Bij afwezigheid geef ik toestemming mijn tuin/oprit, verenigings- of bedrijfsterrein te betreden om het wespennest te verdelgen. (Dit kan enkel indien de verdelging geen toegang tot een gebouw vereist.)

Voorwaarden

De tussenkomst voor het verdelgen van een wespennest valt onder het retributiereglement van de brandweerzone Centrum en meer specifiek onder bijlage 1, rubriek B, punt 16. Het volledige retributiereglement en de tarievenlijst vind je op https://www.brandweerzonecentrum.be/wat-kost-dat. Eventuele schade, noodzakelijk voor het zoeken naar of wegnemen van het wespennest is ten laste van de aanvrager.